Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γιατί είμαι υποψήφιος


Γιατί είμαι υποψήφιος

Η υποψηφιότητα αποτελεί πράξη ευθύνης τόσο για αυτόν ο οποίος εκθέτει τον εαυτόν του προς αναγόρευση όσο και γι’ αυτόν που τον προτείνει.

Η διαδικασία μέσω της οποία θα κριθεί κάποιος άξιος για την θέση για την οποία θέτει υποψηφιότητα  είναι ο ‘πηγαιμός προς την Ιθάκη’. Διαβαίνοντας τον Ρουβίκωνα των προσωπικών επιλογών μπορεί να ρίξει τον κύβο, σε ένα παίγνιο που περιλαμβάνει την τύχη και το πεπρωμένο, προκειμένου να διαγωνιστεί για κάτι σημαντικό, για ένα υψηλό ιδανικό.

Αποδοχή της πρότασης


Συνεπώς, αποδεχόμενος την ανάρτηση των καταλόγων από την επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας, είμαι ο υπ’ αριθμόν 8 υποψήφιος για μονιμοποίηση στα Μαθηματικά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ελπίζω, αυτή η απόφαση να είναι προς όφελος των μαθητών οι οποίοι αποτελούν τους εκκολαπτόμενους πολίτες και το μέλλον αυτού του τόπου.  

Πράξη ευθύνης, επομένως, εκ μέρους του υποψηφίου εκπαιδευτικού, διότι αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο με άμεσο αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας το οποίο κρίνει τον υποψήφιο.


ΥΓ. Όσοι συνέδεσαν την ως άνω ανάρτηση με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές έχουν πέσει θύματα της φαντασίας τους καθώς όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως η ενεργός ενασχόληση με την πολιτική προϋποθέτει αλλαγή των όρων διεξαγωγής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: